top of page

Wat is ‘n Lecher antenne?


De Lecher-antenne is ontworpen door de Duitse natuurkundige R. Schneider. Het instrument bestaat uit een kunststof plaatje van epoxyglasvezel waarop een koperen Lechertransmissieleiding, is voorzien van een maatverdeling waarop met behulp van een schuifje de diverse golflengtes kunnen worden ingesteld.
Aan het kunststof plaatje zijn twee handgrepen bevestigd. In één van deze handgrepen bevindt zich een magneetstaafje waardoor naar keuze een positieve of negatieve polariteit kan worden ingesteld (links of rechts draaiend).
In principe is met de Lecher-antenne alles te meten.

 

Wat meet je met een Lecherantenne?
Energie beweegt zich in een golf en in deeltjes, o.a. In het Terahertz-gebied, en heeft een specifieke trilling/frequentie.
Dat betekent dus dat ieder orgaan of weefsel zijn eigen unieke frequentie heeft.
Op de Lecher Antenne kunnen wij deze frequentie instellen via de greeplengte en daarmee de energie van het betreffende orgaan of weefsel meten.

Het meten doen wij door het aantal slagen die de Lecher antenne maakt tijdens de meting, te tellen;
De verhouding tussen de positieve en negatieve waarden, bepaalt in welke mate het orgaan of weefsel in balans is.
Is het dier helemaal doorgemeten, dan kan aan de hand van de waardes gekeken worden waar de grootste problemen zijn en hoe de behandeling in te zetten.

De Lecher antenne wordt gebruikt in de woonbiologie en in de geneeskunde. Hieronder een korte beschrijving van het gebruik bij ons in de praktijk.
 

Hoe gebruiken we de Lecherantenne in de praktijk?
Bij ieder consult wordt uw dier doorgemeten. Zo hebben we een duidelijk uitgangs/start punt vanwaar we de vorderingen/veranderingen kunnen bijhouden.

De meting kan worden gedaan ter plaatse van het desbetreffende orgaan, maar dat is bij dieren niet altijd even praktisch. En ook niet nodig aangezien er 2 acupunctuurpunten zijn, een soort “verzamelpunten” waar we, met de juiste frequentie instelling, het dier kunnen doormeten.
Bij de paarden gebruiken we het punt op het linker schouderblad. Bij honden en katten meten we doorgaans op de rug, tussen de 2 schouderbladen.

Nadat alle waardes bekend zijn, hebben we in relatief korte tijd (half uur), veel informatie over de energetische toestand van het lichaam en de verschillende organen, op zowel fysiek, energetisch als emotioneel niveau. Maar bijv ook over de evt aanwezigheid van parasieten (bacteriën, virussen, mijten) en allergieen.
Met deze informatie gaan we terug naar de hulpvraag en gaan we toewerken naar een structurele oplossing.

Tegenwoordig zijn er zo’n 3000 frequenties van het lichaam en pathogene belastingen et cetera beschikbaar en dus te meten.
Dit maakt zeer gedetailleerd onderzoek mogelijk.

 

Toepassing in de homeopathie, fytotherapie en orthomoleculaire therapie
Met de Lecher antenne kunnen we tevens direct testen hoe de werkzaamheid zal zijn van een middel; hoe zij de klachten bij de patiënt zullen doen verminderen.
Het gebruik van de Lecher antenne kan een bevestiging geven van de doeltreffendheid van een bepaalde medicatie en de mate van werkzaamheid voorspellen.
Tevens kunnen blokkades in de wervelkolom, hoeveelheid energie in de meridianen opgespoord worden.
Ook worden op deze wijze therapeutische punten opgezocht.

 

Bronvermelding: Site van praktijk JA Natuurlijk
www.janatuurlijk.eu

bottom of page