top of page

Hoe gaat het in zijn werk!

Als natuurgeneeskundige kijk je naar het geheel en werk je aan een balans tussen het fysieke, energetische, mentale en spirituele lichaam. Om die balans te verkrijgen maak ik behulp van natuurlijke middelen en therapieën die ons zelfgenezendvermogen aansturen.
De middelen zijn heel uiteenlopend; Fyto, homeo, bloesems, energetische middelen, orthomoleculair, celzouten enz enz.

Ik als natuurgeneeskundige maak gebruik van een meetapparaat. Dit meetapparaat noemen we een lecher-antenne. Daarnaast communiceer ik met een dier, eigenlijk ongeveer zoals een dierentolk dit doet.

Alles wat wij als mens en dier mee maken en wat niet in harmonie met ons zelf genezend vermogen heeft kunnen oplossen, wordt opgeslagen in het celgeheugen van ons lichaam. Het laat een soort van littekens achter. 
Omdat we door de jaren heen, heel veel littekens verzamelen en we daarvan als gevolg allerlei symptomen gaan zien in ons fysieke en mentale lijf, is het handig om te weten waar je gaat beginnen met oplossen van de problemen. 
Door de communicatie met het dier aan te gaan en contact te maken met het onderbewustzijn en te meten met de lecher-antenne kunnen we deze littekens opsporen en helen in de juiste volgorde.
Het dier weet perfect waar de prioriteit van oplossen ligt en de volgorde die we hierbij moeten hanteren. Deze volgorde noemen we vaak lagen.

Dus soms kan het zijn dat de oorzaak van een fysiek probleem een oorzaak heeft waar je normaal nooit op zou kunnen komen. Trauma’s (waar we als eigenaar vaak geen weet van hebben) zijn vaak de veroorzaker van een hoop ellende. Deze trauma’s kunnen opgelopen zijn vanaf het moment dat ze geboren zijn maar ook in de baarmoeder, meegekregen van ouder en voorouders en zelfs uit vorige levens) Trauma’s zorgen ervoor dat het stress nivo in het lijf stijgt (dit is aan de buitenkant in het begin zelden te zien). Als gevolg van dit stress nivo wordt het immuunsysteem zwakker en verstoord dit het zuurbase evenwicht in een lijf. Dit zorgt ervoor dat een lijf meer vatbaar is voor infecties. Vlooien en teken middelen, vaccinaties, medicijnen, stressvolle leefomgeving, zorgen om eigenaar of roedelgenoten zijn ook enorme stressfactoren in een lijf. 
Uiteindelijk gaan we de symptomen zien in het fysieke en mentale lijf. Denk hierbij aan alle klachten die je kunt verzinnen, van huidproblemen, vruchtbaarheidsproblemen, klachten aan het bewegingsapparaat, maag/darm problemen, problemen aan luchtwegen maar ook gedragsproblemen (Van angst tot aan agressie). 

In een consult ga ik in gesprek met het dier en kan hij zijn hart luchten. Dit kunnen uitspreken, zich verstaanbaar maken is zo’n verademing voor een dier. Hij/zij wordt gehoord en hij kan vertellen wat er dwars zit. Vaak gaat het om het dier zelf of om een roedelgenoot maar ook wij als eigenaar zijn vaak onderwerp van een gesprek met het dier. Waar wij ons intense zorgen maken om de gezondheid van ons dier, is dit altijd ook andersom. Stap voor stap wandelen we door de lagen en komen we tot een behandelplan. Het dier zoekt daarbij zelf de middelen uit die het meest passend zijn maar ook de duur en de hoeveelheid van de middelen.

Dus een consult geeft niet alleen inzicht over zijn fysieke gezondheid maar je leert ook je dier op een hele andere manier zien. Je gaat hem/haar beter begrijpen en vaak versterkt het je band ook nog eens. 
Veel mensen weten het wel, ons dier is niet zomaar een dier. Hij of zij is bijzonder, is een individu. Een prachtige ziel die niet voor niets in ons leven is gekomen. Ze hebben altijd een boodschap en ze zijn bij ons zodat we van elkaar mogen leren.  

bottom of page